Nemrégiben találtam egy se nem császármorzsa, se nem omlett, de egy kicsit mindkettőre hasonlító receptet, amit még kissé át is dolgoztam. Annyira egyszerű és nagyszerű, hogy hetente legalább egyszer muszáj megcsinálnom.
Hipp-hopp kész, laktató, ideális vacsora. Már többeknek ígértem, így megérdemli, hogy első legyen a Finomságok sorában.
Jó étvágyat hozzá!
CSÁSZÁROMLETT
1 személyre (feltéttel együtt) energia: 600 kcal szénhidrát: 20 g
Hozzávalók: (2 személyre)
- 2 tojás
- 30 g puha vaj
- 60 g (kb. 5 ek) (fehér vagy teljes őrlésű tönköly-) liszt
- 1 dl tej
- pici só
- 1 fej hagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- petrezselyem
- 2 ek liba-, vagy kacsazsír
És még a tálaláshoz
- kb. 60 g juhtúró
- 2 ek tejföl
- kb. 50 g (Kolozsvári vagy bacon) szalonna (elhagyható)
- kb. 60 g reszelt sajt
Elkészítés:
Az egész tojásokat jól felverem és simára keverem a puha vajjal, liszttel, tejjel, és egy csipet sóval. Hozzáadom az apróra vágott hagymákat és a petrezselymet is.
Egy serpenyőben a zsírt jó forróra hevítem és beleöntöm a tojásos masszát. Hagyom kb. 1 percig, hogy az alja kicsit megpiruljon, majd egy falapáttal cikkelyekre vagdosom, és azokat egyenként átforgatom, hogy a másik oldaluk is megsülhessen.
A juhtúrót összekeverem a tejföllel, lereszelem a sajtot és közben apró kockákra vágott szalonnát is pirítok hozzá.
A mindkét oldalán megpirult tésztadarabokat tányérra szedem, lelocsolom a tejfölös túróval, reszelt sajttal és a szalonnával meghintem.
Az eredeti recept, amit kicsit továbbgondoltam a nosalty oldalon található.