Kurkumás arcpakolás nem csak menyasszonyoknak

2011. június 07. - kreativiki

Szabó Zsuzsanna: A szépség természete című könyvében találtam (többek közt) egy figyelemre méltó, minden bőrtípusra ajánlható arcpakolást. Az író szerint Pakisztánban még mindig alkalmazzák ezt az arcmaszkot az esküvő előtt az ifjú pár mindkét tagjánál, hogy szép tiszta, és egyenletes legyen az arcbőrük a menyegzőn.

Kipróbáltam, sőt, már hetente kétszer fel is kerül az arcomra, mert egyszerűen Isteni; az egyszerűsége, az illata, és természetesen a hatása!

Hozzávalók:

  • 1 teáskanál őrölt kurkuma
  • 1 tk joghurt (vagy valamivel kevesebb tej a nagyon érzékeny bőrűeknek)

Elkészítés és használat:
Elkeverjük a fűszert a tejtermékkel, majd 15-20 percre felkenjük az arcunkra. Én meg szoktam várni, míg teljesen megszárad, majd először ledörzsölöm, ami lejön, csak utána mosom le langyos vízzel a maradékot. Végül egy vattapamacsot átnedvesítek arclemosóval, rácseppentek egy kevés olíva olajat, és ezzel áttörlöm még egyszer az arcomat, hogy a látványos sárga foltokat is eltávolíthassam minél alaposabban. Még így is marad egy halványsárgás árnyalat a bőrön, így javaslom, hogy csak esti pakolásként használd, hogy reggelre visszanyerd a saját arcszíned :o)

Tipp:
Szabó Zsuzsanna is hozzáteszi, hogy a kurkuma mellé adhatunk egy kis zablisztet is (természetesen, akkor valamivel több kell a tejtermékből), akkor fokozható a hámlasztó hatás.

A kurkuma (másnéven indiai sáfrány, sárga gyömbér, vagy haldi, latinul ’Curcuma longa’) jeleskedik a sebfertőtlenítésben, sebgyógyításban, mert antioxidáns és gyulladás gátló hatása van. Emellett javítja a vérkeringést is, hogy csak a bőrre gyakorolt jótékony munkáit említsem.
Nem nehéz hozzá jutni; többek közt Horváth Rozi fűszerei közt is megtalálható 15 g-os kiszerelésben kb. 70,-Ft-ért.

Megjegyzés:
A fent említett könyv a Bioenergetic kiadó gondozásában, 2006-ban jelent meg.

Képek forrása: Fotolia.com és meemelink.com

A bejegyzés trackback címe:

https://tarkafirka.blog.hu/api/trackback/id/tr592964610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása