Hogy jól induljon a napod

2011. október 09. - kreativiki

Szeretném megosztani Veled Aranyosi Ervin vidám reggeli ébresztőjét, hogy Neked is minél jobban indulhasson a napod!
:o)

„A humorérzék nevetéssel fejleszthető és nem csak a humorérzék. Ha reggel jókedvűen ébredsz és sikerül a kellemes hangulatot megőrizned, sokkal könnyebben viszonyulsz az élet dolgaihoz. Sokkal valószínűbb, hogy több kedves emberrel találkozol, és jóval kevésbé fogsz figyelni az élet negatív oldalára.

Az emberek gyakran kezdik úgy a napjukat, hogy a fürdőszobában méregetik magukat
- Hogy nézek ki, vajon milyennek látnak az emberek?
- Most keltem fel és máris nyúzott vagyok...
- Hogy néznek ki ezek a szarkalábak, vagy ez a karika, vagy táska a szemem alatt.
Ezek a gondolatok pedig meghatározhatják a nap további részét.

Vajon hogyan indul egy olyan reggel, amikor a nyári vakációra, egy nevezetes és várhatóan kellemes családi ünnepre készülsz, vagy egy jó bulira a barátokkal? Biztos, hogy a gondolataid és kedved máshogy alakul. A lelkedben egy megelőlegezett hála, egy benned bujkáló kedves huncutság határozza meg a napodat.

Mi lenne, ha minden napodat egy induló nagy kalandnak gondolnád? Ha már reggel úgy ébrednél, hogy hálás lennél az elkövetkező kellemes napért? Ha elhatároznád, hogy úton-útfélen mosolygós, kedves emberekkel fogsz találkozni, akiket Te is megajándékozol egy kedves mosollyal, néhány keresetlen jó szóval, bíztatással, dicsérettel?

Kezdd rögtön magaddal! Nézz szembe a tükörben azzal a reád visszatekintő kedves emberrel és mondd neki:
- Szeretlek, mert szép vagy, okos vagy, intelligens és egyedi. Nincs még egy hozzád fogható ember a világon. Különleges vagy, és képes vagy megbirkózni minden reád háruló feladattal. A többiek is észreveszik benned ezeket a jó tulajdonságokat, és Ők is kedvelnek Téged.
Azután húzd ki magad, mosolyogj egyet a tükörképedre és mondd: Ez így van!

Ezután hajlított könyökkel, először tenyérrel lefelé - Ho-ho -, majd tenyérrel felfelé - Ha-ha - a testeddel párhuzamosan lengesd a kezed egyre gyorsuló ritmusban, míg egy kellemes nevetés ki nem tör belőled. Ismételd meg ezt háromszor.

Grimaszolj egy kicsit a tükörnek, hogy a mimikai izmaid jól megmozgasd. Ha mulatságosnak találod, nyugodtan nevesd el magad.

Ezután két kezed ujjaival lágyan kopogtasd végig a fejtetődet és fejed hátulsó részét, majd simítsd meg tenyereddel arcodat és hajadat, fejedet.
Kicsit gyúrd át a füleidet, ez majdnem olyan, mintha a tested végig masszíroznád, mert a fülön az egész testünk le van képezve és minden testrészünk akupresszúrás és akupunktúrás pontja megtalálható itt. Ezt úgy csináld, hogy a jobb kezed középső és mutatóujjával támaszd meg kívülről a jobboldali fülkagylód, és a hüvelykujjaddal úgymond lágyan morzsolgatva masszírozd át felülről a fülcimpádig és vissza. Ezzel egy időben; ugyanezt tedd a balkezeddel és a bal füleddel.

A gyakorlatok után pedig csináld végig a szokásos rutint, a tisztálkodást, reggelit, stb. csak most vidámabban, jobb kedvvel."

Figyeld majd meg, hogy ha a Te hangulatod, életed javulni fog, a Téged körülvevő emberek is a javukra fognak változni.

Nevetős, vidám, minél boldogabb hétköznapokat kívánok!

Az idézett cikket és más érdekes, vidám olvasnivalót is megtalálhatsz a hahotajoga.hu oldalon.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://tarkafirka.blog.hu/api/trackback/id/tr823288373

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása