Az ÖkoGondolkodás Miértje

2011. október 10. - kreativiki

Mindig elkeseredve teszem le a National Geographic magazin újabb és újabb számait, mert újabb és újabb cikkekben írják le, hogy a haladás szellemében történő emberi ténykedés milyen következményekkel jár a Föld életére nézve…Ugyan így vagyok a ’Mit tehetünk egészségünk érdekében’ típusú könyvekkel is, mert szörnyű látni, hogy az emberek hogyan lesznek egyre betegebbek testileg-lelkileg.

A dolog valamikor 2 századdal ezelőtt (az 1800-as évekre gondolok) az ipari forradalommal kezdődött, azaz inkább gyorsult fel.
Olyan „giga-mega” technikai fejlődés megy végbe a Földön, ami gyökeresen változtatja meg az emberek életétének minden területét és persze, környezetét.
Ennek a ’fejlődésnek’ az eredményei (többek közt):

  • A technikai szerkezetek tömege, amik egyre kényelmesebbé, vagyis tunyultabbá teszik az életet.
  • Egy nagymennyiségű és sokszor ellentmondásos, tudáshalmaz, ami kontrollálatlan módon terjedhet a világban az interneten és egyéb elektronikus hordozókon keresztül.
  • A termelés és gazdálkodás iparosítása és nagyüzemivé tétele, ami tápanyagtalanná ’finomította’ és génmanipulálta az élelmiszereket, amik miatt a szervezetünk szép lassan ’éhenhal’, hiszen nem kapja meg a működéséhez szükséges ’él(et)-el(e)lmet’.
    És még sorolhatnám a sort, aminek egyenes következményei a betegségek (amikre persze megint lehet szintetikus szereket szedni) és a környezetszennyezés.

Egyes tanulmányok szerint 100 éve mindössze 50 féle vegyi anyag hatásának volt kitéve az emberi szervezet, ma ez a szám a többszöröse.
Ezeknek a sejtjeinkben felhalmozott, vérünkben keringő kémiai mérgeknek jelentős százaléka az ételekből és tisztítószerekből származik.

Emellett a ’modern’ 21. századi ember műanyag bútorok között él, műszállal szőtt ruhákat hord, elektronikai eszközök hullámaival bombázza sejtjei finom rezgésit, gyárak és autók szennyével terhelt levegőben lélegzik.
Ráadásul hagyja, hogy elnyújtózva a TV előtt manipulálják, hogy még több tartósítószerrel és ízfokozóval ’ehetővé’ tett szemetet egyen meg, még többet használjon a kortalan fiatalságot vagy ragyogó tisztaságot ígérő kémiai csodaszerekből és, ha mindezektől netán beteggé válna egye marékszám az emésztéskönnyítő, fájdalomcsillapító, nyugtató, allergiás tüneteket enyhítő, légzéskönnyítő gyógyszeripari készítményeket..., amik - véleményem szerint - leginkább az azokat gyártóknak tesznek jót.

Nos, én a magam részéről igyekszem minél inkább környezet-, állat- és emberbarát megoldásokat választani az életem minden területén és az egyik legfontosabb feladatomnak tekintem a testi és szellemi egészségem megőrzését.

Erről próbál szólni ez a blog is.

A kép eredetijének forrása a naldzgraphics.net oldal.

A bejegyzés trackback címe:

https://tarkafirka.blog.hu/api/trackback/id/tr323292748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása