Brahma Dráma

2011. október 18. - kreativiki

Még régen olvastam Don Miguel Ruiz: A szeretet iskolája című remek könyvében egy nagyon aranyos történetet. Tulajdonképpen ez az indiai teremtéstörténet és egy kicsi valami más is...

"A kezdetek kezdetén semmi sem létezett, csak Brahma és rendkívül unatkozott. Játszani akart, hogy elüsse az időt, és megteremtette Máját, a szép istennőt. Boldogan éltek, ám Brahma egyszer elmesélte kedvesének, miért teremtette.
− Játszunk! − felelte Mája lelkesen. − Nagyon jó játék lesz, de ígérd meg, hogy pontosan azt teszed, amit mondok.
Brahma beleegyezett, és az istennő utasításait követve megteremtette a világegyetemet. Megalkotta a Napot, a Holdat, a bolygókat és a csillagokat, majd megteremtette a földi életet, az állatokat, a növényeket, a légkört és minden egyebet.
− Milyen csodás a káprázat világa! − tapsikolt Mája. − Most szeretném, ha teremtenél egy állatot, amely elég okos ahhoz, hogy mindezt értékelje.
Erre Brahma megteremtette az embert, majd megkérdezte, mikor kezdik a játékot.
− Ebben a pillanatban − felelte az istennő, és több ezer darabra vágta Brahmát, majd minden emberbe tett egy darabkát belőle. − Most kezdődik a játék − jelentette be diadalmasan. − El fogom feledtetni veled, ki vagy, te pedig próbáld megtalálni önmagad.
Azzal létrehozta az álmot, Brahma meg azóta is próbálja felidézni, ki is ő valójában. Brahma ott van mindnyájunkban, csak Mája mindig megakadályozza, hogy felismerje önmagát. Amikor „felébredünk”, ismét Brahmává leszünk, visszanyerjük isteni mivoltunkat."

A folytatásért és sok más hasznos gondolatért érdemes elolvasni magát a könyvet is.

A kép eredetijének forrása: authenticselfyoga.blogspot.com
 

A bejegyzés trackback címe:

https://tarkafirka.blog.hu/api/trackback/id/tr83311996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása