Lisztes bőrradír

2012. január 26. - kreativiki

Már nagyon régóta a mandulás bőrradírral mosom az arcom (szappannal nem is közelítek felé), de mikor a Herbáció népigyógyászati magazin 10. számában olvastam egy bőrradír receptet, muszáj volt kipróbálnom, illetve kicsit átalakítanom…

Hozzávalók:

  • 2 rész (pl. evőkanál) durva szemcséjű gabonaőrlemény (pl. zabkorpa, kukoricadara, esetleg vegyesen)
  • 2 rész finomszemcséjű, tápláló gabonaőrlemény (pl. zab, szója, rizs, tönkölybúzaliszt, esetleg vegyesen)
  • 1 rész tejpor

Elkészítés:
A hozzávalókat egyszerűen csak jól elkeverem egy zárható tetejű kis edénykében.

Használat:
Egy félmaroknyit kiveszek a keverékből és kevés vizet átengedve a tenyeremen pépet készítek belőle; ezzel masszírozom át az arcom, majd kis idő múlva bő vízzel lemosom.

Magyarázat:
A szemcsés őrlemények kíméletesen távolítják el az elhalt hámsejteket a bőrfelszínről.
A liszt és a tej fehérje és tápanyagtartalma jót tesz a bőrnek és tisztítják azt.

Megjegyzés:

  • Ezt a bőrradírt igazán egyszerűen és gyorsan el lehet készíteni, ráadásul nem kell tartani attól, hogy idővel megromlik és kellemetlen illata sincs.
  • Talán az egyetlen kényelmetlenség vele kapcsolatban, hogy, ha a hajtövekhez is kerül belőle, akkor onnan kicsit nehezebb eltávolítani.
  • A kukoricadara elég brutális dörzsanyag, ezért, ha vékony, vagy érzékeny bőröd van, válassz helyette inkább csak puhább szemcséjű darát, vagy korpát.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tarkafirka.blog.hu/api/trackback/id/tr93782399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása