Rabok tánca

2012. április 19. - kreativiki

Nemrég kaptam egy videót, ahol narancssárga ruhás rabok táncolnak Michael Jackson Thriller című dalára. Mint mindig, ha megtetszik valami és továbbadásra érdemesnek találom, most is utána néztem kicsit a dolognak.

Mint kiderült nemcsak szerintem jó az elgondolás és a produkció; a fegyencek mostanra (2007-ben készült az első felvétel) nagy ismertségnek és sikernek örvendenek. 2010-ben újabb, talán még jobb táncos videót készítettek, ahol vendégtáncosokkal lépnek fel egy Michael Jackson dalaiból összevágott zenére.

A videókon szereplő 1200 elítélt (gyilkosok, erőszaktevők és kábítószer-kereskedők) a Fülöp-szigetek Cebu városában működő hiperbiztonságos fegyintézetben töltik börtönbüntetésüket.
A nehézfiúknak rengeteg felesleges idejük és energiájuk van, amit eddig egymáson vezettek le; ezért a börtön vezetése azt remélte, hogy ezzel a módszerrel csökkenthetik a rabok közötti feszültséget és javíthatják a bűnözők jó útra térítésének esélyeit. A tánc és a zene mégiscsak összehozza az embereket és jó kedvre derít...A dolgot a fegyencek is élvezték, tényleg minden energiájukat beleadták a gyakorlásba, aminek eredményeként a videó hatalmas siker lett.

A koreográfia és a betanítás a This is it-They don't care about us-ban az élen táncoló Travis Payne és a háta mögött szereplő két fekete nadrágos táncos Daniel Celebre és Dres Reid érdeme.
Payne (többek közt) magának Michael Jacksonnak is a koreográfusa volt.

Thriller (ha nem derülne ki, megsúgom, itt a lány is egy fiú...)

Ehhez a klipphez még annyit, hogy Michael Jackson is két verzióban készítette el a They don't care about us videóklippjét; az egyiket DOBOKKAL a másikat EGY BÖRTÖNBEN...

This is it

A bejegyzés trackback címe:

https://tarkafirka.blog.hu/api/trackback/id/tr704463033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása