LegjobbanVariálható LeggyorsabbanElkészíthető TutiSüti

2012. május 20. - kreativiki

Nem is értem, hogyan nem írtam eddig a BögrésSütiről...
Ha váratlan vendégek toppannak be, esetleg a Család csak úgy enne valami sütit, vagy éppen nem jut eszembe semmi uzsiravaló; egyszóval, ha gyorsan, különösebb hozzákészülés nélkül kell finomat alkotni, akkor jöhet a JollyJoker recept.

Még egy jó dolog benne, hogy nem kell semmit méricskélni; alapegység 1 bögre...

Hozzávalók:

  • 1 egész tojás
  • 1 bögre tej
  • 1 bögre liszt
    (nálam ez fehér tönkölybúza, vagy rizs, esetleg kukorica, de lehet rétesliszt is, vagy ezek keveréke)
  • 1 sütőpor
  • 1/2 bögre (barna)cukor
  • 1 csipet só
  • 1 bögre valami például:
    darált mák, dió, mandula, kakaó, kókuszreszelék,
    darabolt csoki vagy csonthéjasok, aszalékok,
    darabos (kicsit előáztatott) zabpehely, müzli,
    vagy ezek keveréke
  • 30 g olvasztott vaj
    (200 g-os tömbnél ez kb. 1 ujjnyi, a margarinnál segítenek a csomagoláson berajzolt vonalak.)

Esetleg még kevéske: fűszer (fahéj, szerecsendió, kardamom), vanília esszencia, likőrök

A bögre mérete legyen kb. 2,5 -3 dl

Elkészítés:
A nedves (tojás+tej) és száraz (liszt+sütőpor+cukor+só+valami) anyagokat külön-külön összekeverem.
A tejes tojásba apránként dolgozom bele a lisztes keveréket, végül a vajat.
Kivajazott, és morzsával megszórt (kb. 18 x 25 cmes) tepsibe öntöm.
A tetejét kókuszreszelékkel vagy kakaóval meghintem.

Közepesen meleg sütőben 15-20 perc alatt megsül.

Kockákra vágom, tálalom és örömmel nézem, ahogy pikk-pakk elfogy...

A legtutibb variációm:

  • ¾ bögre kókuszreszelék ¼ bögre darabolt mandulával, tetején kakaóporral.
  • ¾ bögre mák és ¼ bögre kókuszreszelék némi (1-2 marék) aszalt vörösáfonyával, tetején kókuszreszelékkel
  • 1 bögre (durvára) darált dió csokidarabokkal, kakaóval meghintve

Bátran lehet kísérletezni az alapanyagok variációival, majd még én is sorolom a bevált kombinációkat.

Megjegyzés:

  • Az arányokat nem jó nagyon túllépni, mert morzsalékos, szétesős lesz a kisült süti.
  • Ha zabpelyhet, vagy müzlit keverek a sütibe, azt a tojásos tejben pár percig hagyom felpuhulni.

A bejegyzés trackback címe:

https://tarkafirka.blog.hu/api/trackback/id/tr94527484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása