Sütőtök krémleves

2013. október 25. - kreativiki

Már többször írtam, mennyire szeretem a sütőtököt és előszeretettel alkotok is belőle valami finomat.
Ha csak kevés időm van és a hideg, ködös időben ennék valami krémesen édes lélekmelengetőt, akkor gyors levest főzök belőle; így:

sutotokleves.jpgHOZZÁVALÓK

  • kevés vaj
  • 1 közepes sütőtök
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 dl (házi vagy főző) tejszín
  • 2 tk vegamix (ízfokozó és tartósítószer nélküli, természetes anyagokat tartalmazó ízesítő)
  • só, (cayenne)bors, szerecsendió
  • petrezselyem

ELKÉSZÍTÉS

Megpucolom a hagymát és a tököt, kis darabokra vágom őket. (Nem kell nagyon apróra kockázni, mert a turmix úgyis felaprítja majd.)

Kevés vajat olvasztok és rádobom előbb a hagymát, majd, ha az üvegesre párolódott, ráteszem a tököt is. Átforgatom őket, majd felöntöm tejszínnel és annyi vizet még, hogy bővebben ellepje.  

Vegamix-szel és sóval ízesítem, majd 15-20 perc forralom, míg a tök megpuhul.

Mielőtt levenném fűszerezem borssal, szerecsendióval.

Turmixgépben pépesítem, majd a végén ízlés szerint korrigálom a fűszerezést, ha kell, vízzel hígítom, megszórom apróra vágott petrezselyemmel.

AJÁNLÓ
A sütőtökről szóló korábbi írásaimat, receptjeimet ITT találod.

A bejegyzés trackback címe:

https://tarkafirka.blog.hu/api/trackback/id/tr95643813

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása