Nagyon szeretem a krémes ételeket (is), ehhez nálam az egyik alapvető alap a Sajtmártás, ami remekül locsolható tésztákra (sajtos makaróniként), húsokra, gombára, kenyérre is kenhető, no és amire a fantázia engedi...egyszóval Univerzális.

sajtmartas.jpgHozzávalók:

  • 30 g vaj
  • 2 dl tej, vagy (házi) tejszín
  • 150-200 g sajtféle
  • 1-2 evőkanál zab-, vagy rizsliszt
  • 1-2-3 csipet só, őrölt fehérbors és kömény
  • sok friss metélő-, medve, fokhagyma és petrezselyem

Elkészítés:

A vajat felolvasztom a tejben, majd beleszórom a reszelt sajtot. Ha az is elolvadt, akkor jöhet a liszt, amit csomó mentesen elkeverek, majd a fűszerek. Egy újabb rottyanás és kész!

Tipp:

  • Ha túl sós lett a sajtmártás, akkor 1-2 kanál tejföllel korrigálható az íze.
  • Több vajat és/vagy keménysajtot használva kenyérre kenhető sajtkrémnek is kiváló.
  • Ha tésztára készül, akkor a tészta főzővizéből jó beletenni 1-2 merőkalálnyit, hogy még krémesebb legyen a végeredmény.
Szerző: kreativiki  2014.12.11. 12:11 Szólj hozzá!

Címkék: tejtermék Finomságok

A bejegyzés trackback címe:

http://tarkafirka.blog.hu/api/trackback/id/tr555069744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.