No, és íme a kenyérre való változat:

AVOKÁDÓKRÉM

Hozzávalók:

  • 1 közepes, érett, jó puha avokádó
  • kevés citromlé
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1-2 ek natúr joghurt, tejföl vagy tejszín, esetleg majonéz
  • só, bors

Esetleg még:
Krémsajt (tejfölben elkevert reszelt sajt), vörös- vagy lilahagyma, citromlé, apróra vágott paradicsom, 1 db főtt tojás

Elkészítés:
Az avokádót keresztben, a mag körül kettévágom. Egy rutinos csavarással elválasztom a feleket a magtól. (Mindig már jól megpuhult gyümölcsöt készítek el, így a magot is könnyedén ki lehet belőle emelni.) Kiskanállal a puha húst kikaparom, lelocsolom egy kis citromlével, majd hozzákeverem a joghurtot (vagy ilyesmit), a zúzott fokhagymát, sóval, borssal fűszerezem. Krémsajttal, vörös- vagy lilahagymával, apróra vágott paradicsommal, különféle variációkat lehet készíteni. Sűrítésként volt, hogy egy főtt tojást törtem össze és kevertem bele, de önmagában, egy kis citromlével meglocsolva is nagyon finom.

Tipp:
Reggelire is bátran lehet enni, ha van otthon egy kis petrezselyem. Indulás előtt néhány elrágcsált levél elveszi a fokhagyma szagát.

Megjegyzés:
Ha csak kemény gyümölcsöt találsz a zöldségesnél (véletlenszerűen, bármikor az év során, mert nálunk nem terem meg, így "idénye"sincs), a konyhapulton hagyva pár nap alatt szépen megpuhul (kár hűtőbe tenni).

Ha a külső héj megsérült, vagy már felvágtad, rövid idő alatt megbarnul, de attól az még használható, ehető, kenhető.

Az egyik avokádófél feléből arcpakolást készítek az előző bejegyzésben leírt recept szerint.

A magját sem dobom ki, csíráztatom, de erről majd egy későbbi bejegyzésben...

Szerző: kreativiki  2011.06.03. 21:04 Szólj hozzá!

Címkék: citrom tejtermék avokádó vegakaja Finomságok

A bejegyzés trackback címe:

https://tarkafirka.blog.hu/api/trackback/id/tr242955159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.