Itt van annak a kenyérre való uborkakrémnek a receptje, amit arcvíz készítéskor csinálok, vagyis aminek a "felesleges" uborkalevéből arclemosót...Mindegy talán a tyúk vagy tojás, az eredmény magáért beszél...

UBORKAKRÉM

Hozzávalók:

  • 2 db kígyóuborka
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1-2 ek (görög)joghurt, créme fraiche, mascarpone vagy majonéz
  • só, bors
  • 1 ek sörélesztő pehely (elhagyható)

Esetleg még:
petrezselyem, snidling, kapor, menta,

Elkészítés:
Az uborkákat meghámozom, lereszelem és hagyom kicsit (10-15 percet) állni, hogy levet eresszen. Felaprítom a fokhagymát és hozzáadom a kinyomkodott uborkareszelékhez. Összekeverem a joghurttal és fűszerezem.

Pirítóssal, vagy frissen kisült kenyérrel Isteni!

Megjegyzés:
A görögjoghurttal készített változatot hívják Tzatzikinak, de érdemes sokféle tejtermékkel kipróbálni; egyikkel finomabb, mint a másikkal! ;o)

Az uborka héját se dobd ki! Remek arctisztító "pamacs"! Csak töröld át vele az arcodat, és meglátod.
Az uborkaléből készíthető remek arclemosó receptjét az előző bejegyzésben találod.

Szerző: kreativiki  2011.06.03. 20:12 2 komment

Címkék: uborka tejtermék vegakaja sörélesztő pehely Finomságok

A bejegyzés trackback címe:

https://tarkafirka.blog.hu/api/trackback/id/tr392955006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ZaWarudo 2011.06.17. 17:31:51

Szerintem az uborkalét meg is lehet inni. Kicsit sózva igen finom.

kreativiki 2011.06.20. 15:27:35

Kedves ZaWarudo, köszönöm a kiegészítést!
:o)
Valóban, elfelejtettem megemlíteni, hogy ezeknek a természetes kencéknek az az egyik remek tulajdonságuk, hogy testen kívül és belül egyaránt kiválóan felhasználhatóak, fogyaszthatóak...Remekül működnek bőrre és kenyérre kenve, borogatva, gőzölve, italként fogyasztva.