Hál'Isten egy ideje kertesházban lakunk - szép kis veteményessel - de mégis a legfőbb zöldségellátónk a Dédi.
Néha akkora mennyiség érkezik Tőle, hogy el kell gondolkodjak a hosszas tároláson, mert nem győzzük enni, kidobni pedig nem fogom a tuti-bio-vitaminforrásokat.
Így járok minden évben a csemegekukoricával is.

A megoldás pofon egyszerű!

Hozzávalók:kukorica.jpg

  • jó nagy lábos
  • főzővíz
  • némi só
  • kukorica
  • uzsonnás zacskók
  • fagyasztó

Elkészítés:
A kukoricacsöveket némi sóval és csuhéval puhára főzöm. Hagyom kihűlni, majd 4-5-6 darabonként bezacskózom és mehetnek a mélyhűtőbe.

Ha enni szeretnénk az év bármely szakában, csak kiveszek kellő mennyiséget a ládából, vízbe teszem, mikor forrni kezd, már kész is!

Tipp:
A Lányaim odavannak a kukoricáért, minden formájában nagyon szeretik, de a kedvencük mégis a Kukorica főzelék.

 

 

Szerző: kreativiki  2014.08.01. 08:01 Szólj hozzá!

Címkék: kukorica Finomságok

A bejegyzés trackback címe:

https://tarkafirka.blog.hu/api/trackback/id/tr126620385

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.