Narancsos hópehelyfüzér

2012. február 07. - kreativiki

Most, hogy leesett végre a hó jutott eszembe, hogy nem írtam egy télváró lakásdekorációs alkotásunkról; a narancsos hópehelyfüzérről.
Az alapötletet ez esetben is az oviból nyúltam…Elkészítése roppant egyszerű, jó móka a gyerekeknek és nagyon mutatós.

Hozzávalók:

  • fehér cérna vagy vékony fonal
  • (tompa) tű
  • (fehér) gyöngy
  • kozmetikai vattalabda
  • szárított narancs és almakarikák

esetleg még fahéjrúd, vagy csillagánizs, pattogatott kukorica, toboz, csipkebogyó, hajtogatott papírcsillag vagy bármi, ami a témában eszedbe jut

 

Elkészítés:
A cérnaszál végére rácsomóztam egy kis fehér gyöngyöt, hogy nehogy véletlenül lepotyogjanak a felfűzött darabok. (Ezt a műveletet érdemes minden gyümölcskarikánál megejteni, hogy nagyobb súlyuk miatt ne csússzanak egymásra.)
Ezek után szép sorjában felfűztük a vattalabdacsokat és az aszalékokat.
(A fotón fekete nyíllal jelöltem, hogy hogy lehet a gyümölcskarikákat együttállásra bírni.)

Mi végül a folyosón lógattuk fel az egyik átjáró ajtóra a különböző hosszúságú narancsos-almás hópehelyfüzéreinket, úgy, hogy áttetsző műanyag gombostűket szúrtam az ajtókeret felső peremébe, ezekre akasztottuk a füzéreket.

Tipp:

A bejegyzés trackback címe:

https://tarkafirka.blog.hu/api/trackback/id/tr684066423

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása