Szamárság?

2012. augusztus 30. - kreativiki

Megint olvastam egy elgondolkodtató, tanulságos történetet, olvasd el Te is:

Történt egyszer, hogy egy ember szamara beleesett a kútba.
Szegény állat hosszasan bőgött, miközben a gazda próbálta kitalálni, hogyan húzhatná ki onnan a szamarát.
szamar.jpgVégül úgy döntött, hogy mivel az állat is túl öreg és a kút is kiszáradt már, egyik sem éri meg a vesződést, inkább betemetni együtt a kettőt.
Áthívta a szomszédokat, hogy segítsenek a nagy munkában. Azok mindjárt lapátot fogtak és el is kezdtek földet lapátolni a kútba. A szamár mikor megértette mi történik vele először rémületen felüvöltött, de később, aztán elhallgatott.
Egy idő után az ember lenézett a kútba és meglepetten látta, hogy minden ledobott lapátnyi föld után az állat megrázza magát és egy lépéssel feljebb mászik a növekvő kupacon.
Ahogy a gazda és a szomszédok tovább lapátolták a földet a szamárra, az mindig lerázta magáról azt és egyre feljebb mászott. Végül mindenki elámult, ahogy a szamár átlépett a kút peremén és boldogan elsétált...

Nekünk nincs más dolgunk, csak tanulni a Szamártól...
(Akit kár lenézni, mert az Ő hátán vonult be Jézus Jeruzsálembe, Bálámé meglátta az Angyalt gazdája helyett, és Shrek legjobb barátja lett.)
A hétköznapokban sokminden rossz és nyomasztó dolog lapátolódik ránk, amiket, ha nem teszünk a helyükre, maguk alá temetnek.
A nehéz helyzetekben jusson eszedbe, hogy minden probléma csak egy lehetőség a továbblépésre. Bármilyen gondból van kiút, ha nem adod fel, nem állsz meg, nem keseregsz rajta, hanem a dolog pozitív oldalát próbálod meg meglátni.

Hát, rázd meg Magad és lépj egyet feljebb!

                                  Boldog Csütörtököt!
feheralaponudvbiki.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tarkafirka.blog.hu/api/trackback/id/tr494737452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása