Őszi Fa

2011. november 11. - kreativiki

termesek.jpgAz oviban a gyerekek alkottak közösen egy „őszi fát” mindenféle termésekből, ami aztán sokáig kint lógott a faliújságon. Nagyon megtetszett az ötlet, így itthon mi is alkottunk magunknak egyet, kicsit továbbgondolva az alapötletet.

Így csináltuk:

  • Családi kirándulásokon, közös sétákon, nagyik, dédik kertjében nyitott szemmel jártunk és begyűjtöttünk minél többféle és minél többféle színű termést, magot, bogyót, falevelet, csigát, kavicsot, fakérget.
  • Előhalásztunk egy élénk színű kartonpapírt (a miénk 35 x 50 cm).
  • Erre a kartonra előrajzoltam ceruzával a fa körvonalait, hogy majd ezen belülre kerüljenek a bogyók, bigyók.
  • Egy egyszerű Sulifix tubusos ragasztóval (ami egy veszélyes oldószert nem tartalmazó egész jó, erős ragasztó) alaposan bekentük a fa koronáját.
  • A begyűjtött terméseket „rádobáltuk” a ragasztófoltra.
  • A nagyobb darabokat (tobozt, diót, kérget és a kavicsokat) egy „Folyékony szög” nevű univerzális, nagy szilárdságú ragasztóval rögzítettük, hogy ne potyogjanak majd le a kollázsunkról. (Ezt barkácsáruházban szoktuk beszerezni; az 50gos kb.500,- Ft.)
  • Végül szereztünk két lécet a karton tetejére és aljára, amiket szintén folyékony felszögeltünk a papírra, majd ünnepélyesen felakasztottuk a művet az előszoba falára, hogy minden hozzánk belépő látogató azonnal meg is csodálhassa.

hozzavalok.jpg
Azon túl, hogy egy mutatós kis faldíszünk lett, a gyerekek és én is nagy örömünket leltük a bogyóvadászatban, kincsgyűjtögetésben; ami egy újabb célt adott a kirándulásoknak, még az egyszerű sétáknak is.
A közös alkotás pedig szintén egy remek délutáni, családi program volt.

fa.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tarkafirka.blog.hu/api/trackback/id/tr873382169

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása