HennaTölcsér házilag, egyszerűen, nagyszerűen

2012. augusztus 16. - kreativiki

tolcser00.jpgBár írtam már a hennapaszta készítéséről, mehndik rajzolásáról és viseléséről, az általam készített mintákból is válogattam egy csokorra valót, de nem mutattam meg, hogyan készítem el az alkotáshoz legpraktikusabb eszközt, a hennatölcsért.

Nos, ez is egy olyan valami, amit mindenki kicsit másképp' csinál; más anyagból, más méretben, más technikával. Azt írom le, ahogy a számomra bevált tölcsérek készülnek, de ismét bátorítalak a kísérletezésre, hogy találd meg azt a módszert, ami Számodra a legkönnyebb.

tolcser01.jpgHozzávalók:

  • celofán, vagy fémes csomagolópapír
  • olló
  • cellux

Elkészítés:
A celofánból kivágok egy kb. 12 x 16 cm-es téglalapot. (A méret természetesen nincs kőbe vésve, csinálhatod kisebb, vagy nagyobb darabból is).

A egyik kezemmel megfogom a téglalap jobb felső sarkát, a másikkal a felső szél közepét.
Egy határozott mozdulattal a felső sarkot befordítva elkezdem feltekerni a celofánt úgy, hogy a felső szél közepén keletkezett csücsköt a másik kezemmel lefogom. A jobb kezem hüvelykujjával belülről formázom a tölcsért, hogy a csücsöknél lévő lyuk minél szűkebb, kisebb legyen.

Ha megvan a forma, akkor a kívülre került fityegő fülecskét leragasztom celluxszal. tolcser02.jpg
(Ezt a csücsöktől induló szélt végig ragasztom, akár több ragasztócsík felhasználásával, hogy ne zavarjon rajzolás közben.)

Töltés
A kész hennatölcsért egy vékony, magas edénybe állítom (nekem az olajbogyós befőttesüveg vált be), majd óvatosan belelapátolom (az előző nap bekevert és állni hagyott) hennapasztát.
Nem töltöm tele, csak kb. 2/3-ig, hogy "becsukásnál" ne folyjon ki sok felesleges paszta.
A megtöltött tölcsér egyenes szélét leragasztom a kilógó háromszögre, majd a háromszög két szárát ráhajtom.
A felső sarkot kétszer-háromszor lehajtogatom, majd azt is alaposan leragasztom, hogy a tölcsér teteje ne nyíljon szét alkotás közben és a paszta csak az alsó csücskön át tudjon kijönni.

Tippek

  • Felhasználásig én szeretem kevéske celluxszal lezárni a tölcsér hegyét is, hogy ne száradjon ki a paszta.
  • Az első rajzolásnál (a "kupak" levétele után) egy kisollóval kellő méretűre vágom a csücsköt.
  • Ha befejeztem az aznapi mehndiket, a tölcsér csücskére mindig új "kupakot" készítek kevéske ragasztószalaggal.
  • Ha több nap telik el két alkotás között, akkor a hennapasztával töltött tölcsért a mélyhűtőben tárolom, rövidebb időszakra a hűtőbe teszem.

A bejegyzés trackback címe:

https://tarkafirka.blog.hu/api/trackback/id/tr424715955

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása