A mi 2013-as Adventi naptárunk

2013. december 01. - kreativiki

Az itthoni alkotásokba szeretem bevonni a Leánykáimat is, így az Adventi naptárak kialakítását is igyekszem olyanra tervezni, aminek elkészítésében ők is kivehetik a részüket.

Hozzávalók:hozzavalok_an2013.jpg

  • színes kartonok (nekünk a 120g-os Curious Metallic gyöngyház fényű papír volt ideális)
  • olló
  • tűzőgép
  • ragasztóstift
  • karácsonyi hangulatú vastag (5 cm széles) szalag
  • 24 db nagy gemkapocs


Elkészítés:

A színes kartonok méretre vágása az én feladatom volt. Az A4-es méretű kartonokból kiszabtam 2-2db kb. 15x15 cm-es kb. négyzetet. (Így lehetett a leggazdaságosabban felhasználni a papírt és még a leesett csíkkal is sokmindent lehet kezdeni...)

tolcserek_kozeli.jpgAz egyik sarkot választva a tölcsér csücskének; a szomszédos két sarkot felhajtva tölcsért formáztunk a négyzetből. A találkozásnál tűzőgéppel összekapcsoltuk a papírt. (Nem baj, ha a csücsökzáródás nem tökéletes; apró ujjakkal nehéz pontosan görbíteni a csúszós kartont...)

A legkisebb pogácsaszaggató formát (persze lehet bármilyen más kör alakú tárgyat használni, pl. poharat) 24szer körberajzoltuk. A korongokat kivágtuk, nagy ElsősKisLányom rájuk véste a számokat 1-24ig, majd mindet felragasztottuk 1-1 tölcsére.

A szalagot kifeszítettük a könyvespolc konzoljaira és 1-1 gemkapoccsal feltűztük rá sorban a színes papírtölcséreket.

Tipp:

  • A kedvenc papírboltom a PantonDekor üzletlánc, ahol sokféle (nem csak) papíranyagot lehet beszerezni.
  • A tölcsérekbe mindenféle apró ajándék kerülhet; én szeretek beszerezni hozzá valamilyen több darabból álló készletet (pl. nyomdát, matricát, tubusos matrica/üvegfestéket, apró játékokat, hangulatos pici csipeszeket, stb.), amiket elosztva lehet naponta a tölcsérekbe csepegtetni.
  • Idén jól jön ki, hogy december 1. egybeesik az 1. adventi nappal, de a korábbi naptárak kapcsán írtam már, hogy lehet variálni, hogy a tényleges adventi napokat számoljuk (az első adventi vasárnaptól), vagy a decemberi napokat egészen Karácsonyig.
  • További gyereknaptár ötleteinket ITT nézheted meg.

adventinaptarunk2013.jpg
Békés, mézeskalács illatú Adventi készülődést kívánok!

A bejegyzés trackback címe:

https://tarkafirka.blog.hu/api/trackback/id/tr535689288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása