Jöjjön a nagy családi kedvencünk minden kommentár nélkül...a HabosAlmás!
Hozzávalók:
- 350 g liszt (fele rétes - fele sima)
- 1/2 csomag sütőpor
- 120 g porcukor (+ kb. 2 ek a habhoz)
- 150 g vaj (vagy margarin)
- 2 db tojás
- 3(-4) ek tejföl
- Kb. 1,5-2 kg alma
- Kb. 50 g cukor (de el is hagyható)
- Kb. 1,5 ek őrölt fahéj
Elkészítés:
A lisztet, a sütőport és a porcukrot elmorzsolom a vajjal, majd hozzáadom a tojások sárgáját és a tejföllel könnyű tésztává gyúrom. Ha ragacsosnak érzem, egy fél órára (míg előkészítem az almát) hűtőbe teszem.
Lisztezett felületen a tészta kb. ¾ részét lappá nyújtom és egy 25 cm átmérőjű pitetálba (vagy közepes méretű tepsibe) nyomkodom.
A megpucolt és lereszelt almát megszórom pici cukorral és fahéjjal, puhára párolom, majd a tésztára halmozom.
A maradék tésztát csíkokra vágom, rudakat sodrok belőle, és berácsozom vele a sütit.
175 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső sütéssel kb. 30 percig sütöm.
Míg sül a süti, a tojások fehérjét kemény habbá verem 2 evőkanál cukorral, majd a 30 perces sütési idő lejártakor a rácsokra kanalazom.
Újabb 10-15 percre visszatolom sülni, míg picit barnulni nem kezd a teteje.
Megjegyzés: Ennél kipróbáltabb süti nem is nagyon van; annyi rengetegszer megsütöttem már :)
Tipp: Vendégségbe vinni nagyon ideális, mert gyorsan elkészíthető (vagy akár előző nap), mutatós, elegáns és persze olyan finom, hogy tuti leürül a pitetál, így lehet is hazahozni :)
Forrás: A recept eredetijét úgy emlékszem, ITT találtam.
Még több almás receptet ITT találhatsz!