Habos-AlmásLepény

2020. május 13. - kreativiki

Jöjjön a nagy családi kedvencünk minden kommentár nélkül...a HabosAlmás!

Hozzávalók:habosalmas.jpg

  • 350 g liszt (fele rétes - fele sima)
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 120 g porcukor (+ kb. 2 ek a habhoz)
  • 150 g vaj (vagy margarin)
  • 2 db tojás
  • 3(-4) ek tejföl
  • Kb. 1,5-2 kg alma
  • Kb. 50 g cukor (de el is hagyható)
  • Kb. 1,5 ek őrölt fahéj


Elkészítés:

A lisztet, a sütőport és a porcukrot elmorzsolom a vajjal, majd hozzáadom a tojások sárgáját és a tejföllel könnyű tésztává gyúrom. Ha ragacsosnak érzem, egy fél órára (míg előkészítem az almát) hűtőbe teszem.

Lisztezett felületen a tészta kb. ¾ részét lappá nyújtom és egy 25 cm átmérőjű pitetálba (vagy közepes méretű tepsibe) nyomkodom.

A megpucolt és lereszelt almát megszórom pici cukorral és fahéjjal, puhára párolom, majd a tésztára halmozom.

A maradék tésztát csíkokra vágom, rudakat sodrok belőle, és berácsozom vele a sütit.

175 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső sütéssel kb. 30 percig sütöm.

Míg sül a süti, a tojások fehérjét kemény habbá verem 2 evőkanál cukorral, majd a 30 perces sütési idő lejártakor a rácsokra kanalazom.

Újabb 10-15 percre visszatolom sülni, míg picit barnulni nem kezd a teteje.

Megjegyzés: Ennél kipróbáltabb süti nem is nagyon van; annyi rengetegszer megsütöttem már :)

Tipp: Vendégségbe vinni nagyon ideális, mert gyorsan elkészíthető (vagy akár előző nap), mutatós, elegáns és persze olyan finom, hogy tuti leürül a pitetál, így lehet is hazahozni :)

Fotó: Természetesen a recept mellett látható kép még sütőbekerülés előtt készült, habtalanul. Hamarosan úgyis újra meg kell sütnöm, akkor lekattintom készen is!

Forrás: A recept eredetijét úgy emlékszem, ITT találtam.

Még több almás receptet ITT találhatsz!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tarkafirka.blog.hu/api/trackback/id/tr7115689272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.