TúrósGrízes uzsisüti

2020. május 13. - kreativiki

Ahogy korábban írtam, a megmaradt téli almák felhasználása végett változatossá próbálom tenni az almás-süti kollekciómat. Egy ilyen irányú receptvadászat során akadtam bele a TúrósGrízes eredeti receptjébe, amiről a (másnapi) második sütésnél már inkább lehagytam az almát...Egyszerűen Isteni!

Hozzávalókgrizesturos.jpg

  • 3 dl tej
  • 2 dl (házi vagy főző) tejszín
  • 20 g vaj
  • 2 x 80 g kristály(os barna) cukor
  • vanília őrlemény (vagy helyette talán kardamom, fahéj)
  • pici só
  • 2-3 evőkanál mazsola
  • 150 g búzadara
  • 250 g túró
  • 3 db tojás
  • 1-2 csepp édesnarancs illóolaj, vagy pici narancs-, citromlé

A tetejére esetleg kókuszreszelék, darált dió, mandula, kakaó, vagy egyéb hozzáillő, kedvedre való "feltét".
El tudom képzelni frissen szedett ribizlivel is :)

Elkészítés

A tejet a tejszínnel felteszem főni egy nagyobb fazékban, beleolvasztom a vajat, hozzáadok 80 g cukrot, vaníliát, egy csipet sót és a mazsolát. Ha a vaj már eltűnt, apránként belekanalazom a búzadarát és kicsit sűrítem (kb. 5 perc).

A túróban elkeverem a tojások sárgáját és az illóolajcseppeket, majd egy fakanállal alaposan beledolgozom tejszínes kásába.

A tojások fehérjét kemény habbá verem, közben hozzáadom a másik 80 grammnyi cukrot. Majd ezt is a masszához keverem.

Egy 22 x 30 centis tepsit kivajazok és eloszlatom benne a tésztát.
200 fokra előmelegített sütőben, légkeveréssel kb. 40 percig (tűpróbáig) sütöm.

Még melegen megszórom kókuszreszelékkel.

Forrás
A recept eredetijét ITT találtam.

A bejegyzés trackback címe:

https://tarkafirka.blog.hu/api/trackback/id/tr815690136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.