Sajtosrúd juhtúróval, vagy anélkül

2011. augusztus 11. - kreativiki

Az utóbbi bejegyzésekben sokat kozmetikáztam, jöjjön, hát ismét egy jól bevált, Mindenki Kedvence-recept.

SAJTOSRÚD juhtúróval, vagy anélkül

ΣEnergia: 3300 kcal   Szénhidrát: 200 g

Hozzávalók

  • 250 g lisztsajtosrud.jpg
  • 1-1 kk só, (Cayanne)bors, őrölt kömény
  • ½ csomag sütőpor
  • 250 g hideg vaj (vagy margarin)
  • 200 g reszelt sajt
  • 50 g juh-, vagy tehéntúró, esetleg helyette is sajt
  • 1 tojás

A tetejére

  • 1 felvert tojás
  • jó sok (kb. 50 g) sajt, vagy szezámmag a szóráshoz

Elkészítés

A lisztben elkeverem a sót, fűszereket, sütőport, majd elmorzsolom a vajjal.
Hozzákeverem a reszelt sajtot és az előre felvert tojást, majd alaposan összegyúrom.

Puha lágy tészta kell, legyen a végeredmény. Ha nagyon ragacsos, természetesen lehet hozzá adni még egy kis lisztet.

A tésztát legalább 1 órát pihentetem a hűtőben.

Pihenés után kb.2 mm vékonyságú téglalappá nyújtom, a tetejét megkenem egy egész felvert tojással, (amibe lehet tenni egy kis pirospaprikát is, hogy szép színe, vagy cayanne borsot, hogy pikánsabb, csípősebb is legyen) és megszórom a sajttal, vagy szezámmaggal.

Derelyevágóval (vagy egy éles késsel) kb. 1 cm széles - kb. 7-8 cm hosszú rudakat vágok / szaggatok és sütőpapírral bélelt sütőlapra sorakoztatom őket.

Előmelegített sütőben közepes lángon (gázsütő 5-ös fokozat), kb. 10-12 percig (pirulásig) sütöm.

Megjegyzés

  • A teljes tészta mennyiséget nem egyszerre, hanem több részletben nyújtom, szaggatom.
  • A teljes tésztamennyiség 6 sütőlapon sül ki.
  • A sütés pörgősen megy, mert a 10-12 perces sütési idő alatt épp ki lehet szaggatni a következő tepsire valót. (Éppen ezért szeretek két egyforma sütőlappal dolgozni.)
  • Dobozban tartva több napig is finom puha marad, már ha nem fogyna el rögtön…;o)
  • A megmaradt tojást természetesen alapos arctisztítás után pakolásként az arcomra kenem, aminek a receptjét ITT találod...;o)

A bejegyzés trackback címe:

https://tarkafirka.blog.hu/api/trackback/id/tr723146142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása