Arcmasszázs

2011. szeptember 22. - kreativiki

Egy régi, talán (ha jól jegyeztem akkor fel magamnak) az 1998. márciusi Természetgyógyász magazinban találtam egy cikket egy arcmasszázs technikáról, amit azóta is gyakorlok; gondoltam, másnak is javára válhat, így most leírom.

A háttérinformáció, amit nem árt tudni a dologról, hogy miután a testünk különböző pontjain is minden mindennel összefügg, (ahogy az az Életben Természetes), az arcunkon lévő egyes területek (a fülhöz, talphoz, tenyérhez hasonlóan) megfelelő belső szervekkel állnak kapcsolatban, amik oda-vissza hatnak egymásra. Ha valamelyik belső szervünkben valami „hiba” történik, (pl. méreganyagok halmozódnak fel benne) akkor az annak megfelelő arc-részen „bőrhibák” (foltok, pattanások, stb.) keletkeznek. Igen, ilyenek az árulkodó "májfoltok is". Az akupresszúra (kínaiul ’pontnyomás’) és a shiatsu (japánul ’ujjal történő nyomás’) ezt az oda-vissza hatást kihasználva próbálja meg visszaállítani szervezetünk egyensúlyát.
Ha a képen megjelölt pontokat egyenként, sorban haladva, naponta 10-20-30 másodpercig masszírozzuk nem csak az külsőnkkel teszünk jót (hiszen ezzel élénkítjük a vérkeringést, serkentjük a bőrsejtek működését), hanem a belsőnkkel is.

Nagyon egyszerűen lehet rá időt szakítani; én az esti hidratálókrémemet szoktam ily módon az arcomra „kenni”. Lehet erre a célra egy kevés jojoba, mandula, vagy kókuszolajat is használni önmagában, vagy egy-egy csepp kiválasztott kedvenc illóolajjal „fűszerezve”. A hangsúly a masszázs minél rendszeresebb gyakorlásán van!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tarkafirka.blog.hu/api/trackback/id/tr403245906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása