Almaecetes Arclemosó

2020. május 21. - kreativiki

A szokásos tavaszi méregtelenítő kúra alkalmával gondoltam, kipróbálom az almaecetes vízivást (Ruediger Dhalke méregtelenítős könyvében olvastam róla); nekem nem jött be. Egy darabig iszogattam, de nagyon nem esett jól.
Nem vagyunk egyformák, így kérlek, ne is higgy nekem; inkább próbáld ki Te is és dönts magad, hátha Nálad beválik! :)

Almaecetes ivókúra
Elkészítése:
2dl forralt és visszahűtött vízben keverj el 2 evőkanál almaecetet és 1 teáskanál mézet.
Használata:
Étkezések előtt (leginkább reggel) fél órával idd meg.
Hatása:
Azt mondják róla, hogy bár az almaecet egy sav, mivel igen gyenge, ráadásul higítva iszod, a hatása mégis lúgosító. Akár magáról az almáról, az almaecetről is elmondható, hogy támogatja az emésztőrendszert, csökkenti a vérben lévő koleszterin szintet, ezáltal jótékonyan hat a keringésre és még immunerősítő is.

Tovább gondoltam a dolgot és megivás helyett inkább arclemosóként kezdtem használni, némileg átalakítva az oldat arányait.

Almaecetes arclemosó
Elkészítése:

Egy bébiételes üvegbe töltök 90 ml rózsavizet (lehet forralt, visszahűtött víz is), hozzáöntök 30 ml almaecetet és elkeverek benne 1 kávéskanálnyi mézet.
Használata:
almaeceteslemosojpg.jpgNaponta egyszer (leginkább kora délután, de lehet máskor is :) egy kozmetikai korongra locsolva áttisztítom vele az arcomat, hagyom egy kicsit a bőrömön, majd langyos vízzel leöblítem.
Megjegyzés:
Úgy tapasztaltam, hogy a 3:1 arány az ideális, de persze, ez sincs kőbe vésve. Ha úgy érzed a Te bőröd zsírosabb, vagy inkább szárazabb, akkor változtasd meg nyugodtan; tegyél több ecetet, vagy inkább növeld a víz mennyiségét.
Tárolása:
Mivel nincsenek benne romlandó összetevők (és úgyis elfogy) nem szükséges hűtőben tárolni, de nyári nagy melegben kellemesebb hűvösen használni.
Hatása:
Az almaecetnek hála remekül kiegyensúlyozza a vegyes bőrt, enyhíti a zsíros fényesedést. Antibakteriális és kitűnő hámlasztó tulajdonsága miatt megelőzi a pattanások kialakulását. Összehúzó hatása pedig bőrfeszesítő, azaz a ráncok kevésbé lesznek látványosak. A rózsavíz és a méz kiváló hidratálószerek.
Őszintén mondom, valóban nagyon tuti! Már az első használat után jó volt végigsimítani a puhábbá vált bőrömet, pár nap után pedig tényleg, mintha simultak volna a ráncaim és a fényesedés is enyhült.


Tipp: Arctisztítással kapcsolatban ITT találhatsz még írásokat, recepteket.

Megjegyzés: A fotón látható kozmetikai korongok a hulladékcsökkentés jegyében készült, házilagos kivitelű darabok.
Könnyedén - persze némi idő, energia és anyag (használaton kívüli törölköző) felhasználásával - tudsz készíteni Te is.
Terveim szerint hamarosan bejegyzem ennek mikéntjét, de addig is (például) Juditu blogján találhatsz erre vonatkozó útmutatást.

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tarkafirka.blog.hu/api/trackback/id/tr6115707474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása