HáromMagos

2020. december 21. - tarkafirka

Az egyik Sógorom beházasodva a Családba, az Édesanyja konyhájából hozta ezt a jókis sósrúd receptet; mi meg megszerettük őt is és ezt a rágcsit is ;)

Hozzávalók:3magos02.jpg

  • 500 g liszt (nálam ez 200 g sima + 200 g rétes +100 g teljes kiőrlésű)
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 tk só
  • 100 g lenmag
  • 100 g szezámmag
  • 100 g napraforgómag
  • 250 g vaj / margarin
  • 1,5 - 2 dl (száraz) fehérbor vagy rosé
  • 1 dl olaj

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit jól összedolgozom (a liszteket kimérem, elkeverem bennük a sütőport, a sót, a magokat; elmorzsolom a vajat; apránként hozzáöntöm a boros olajat).
Ha nagyon ragad egy kis időre hűtőbe teszem.

Lisztezett felületen kb. fél centi vastagra nyújtom és cakkos derelyevágóval kb. ujjnyi széles, 8 centi hosszú rudakra szaggatom. (Az egyenletes hosszúsághoz egy kávéskanál nyelét szoktam mércéül használni :)

200 fokon 15-20 perc alatt, alul-felül sütéssel pirulásig sütöm.

Egy ekkora adagból kb. 3 tepsinyi sül ki.

3magos01.jpg

Megjegyzés/tipp:
Azt szeretem benne, hogy gyorsan (kb. másfél óra alatt) elkészül egy nagy adag; akár hetekig is eláll, így mindig sütök, hogy legyen mit előkapni, ha váratlan vendégek érkeznek, vagy hogy tudjak a Lányoknak uzsira csomagolni, kirándulásra vinni :)

Ha laktózmentes margarinnal készül, akkor vegánok, vagy tejérzékenyek is ehetik.

A bejegyzés trackback címe:

https://tarkafirka.blog.hu/api/trackback/id/tr2916353958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása