Tojáskrém

2012. április 10. - kreativiki

Már rég óta nem eszünk itthon felvágott féleségeket, mert nagyítóval kell keresni azt a fajtát, ami jó minőségű alapanyagokból és szörnyűséges anyagoktól mentesen készül, no meg, nem is kell, hogy folyton hús legyen az asztalon…Ám, fehérje az kell, így a tojás egy kiváló alternatíva, most Húsvét után pedig némileg aktuális is, hogy mi legyen a sok főtt pirostojással...

HOZZÁVALÓK

  • 5 db (főtt) tojás
  • 2 ek tejföl, vagy joghurt esetleg majonéz
  • 1 kisebb fej vörös, vagy lila hagyma
  • szezontól függően kerülhet bele némi metélő, vagy medve hagyma
  • pici mustár
  • kevés só és bors
  • sok (1-2 kk) őrölt kömény
  • friss petrezselyem

esetleg még

  • némi juhtúró
  • reszelt vagy krémes sajt
  • 1-2 tk szezámpástétom (legjobb szerintem a shitakegombás)
  • egy kisebb ecetes uborka
  • megmaradt húsvéti sonka

ELKÉSZÍTÉS

A tojásokat megfőzöm, megpucolom, a hagymákat aprítom, a fűszereket megőrlöm majd az egészet villával, vagy botmixerrel jól összedolgozom.
Készítés közben kóstolgatom, és ha kell korrigálom az ízeket.
Hűtőbe téve szeretem kicsit kihűteni, összeérlelni tálalás előtt.

MEGJEGYZÉS

  • A tojáskrémben szerintem épp az a jó, hogy önmagában egy krémes alapot ad (kár belé a vaj) és enyhe íze miatt különböző ízekkel lehet vegyíteni. A variációs lehetőségek száma határtalan; csak néhányat vetettem fel, kísérletezz ízlésed szerint.
  • A fent leírt mennyiségekből egy kb. 2 decis tálkányi (nagyobb margarinos doboznyi) krém lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://tarkafirka.blog.hu/api/trackback/id/tr604390276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása