A homokszemek meséje

2021. január 01. - tarkafirka

A 2020. december 21-i téli napfordulókor a Jupiter és a Szaturnusz "egybeálltak" a vízöntő csillagjegyben. Ez az égi képlet arra (is) ösztönöz bennünket, hogy tegyünk rendet a külső környezetünkben és a belsőnkben. Engedjük el a számunkra lehúzó, visszafogó, mérgező, felesleges tárgyakat, embereket, gondolatokat, érzelmeket.
A fizikai dolgoktól való megszabadulással talán könnyebben boldogulunk, a megbocsátás, elfogadás, megbékélés már nehezebb ügy...Őszinteség, bátorság és együttérzés kell hozzá. A két sorsbolygó most különösen támogat bennünket ebben :)

Az elengedésről és az Égiek segítségébe vetett hitről egy mese jutott eszembe,

A homokszemek meséje

Egy folyó, távoli hegyekben fakadó forrásából, mindenféle vidéket keresztülszelt, míg végül a sivataghoz érkezett. Miként korábban minden más akadályon, ezen is megpróbált átjutni, de amint a homokba rohant, meglepve tapasztalta, hogy minden vize eltűnt. Mégis, a folyó szilárdan hitte, hogy sorsa átkelni ezen a sivatagon, ám erre nem volt mód. Ekkor egy titokzatos hang, amely magából a sivatagból érkezett, így suttogott:

homokszemek.jpg– Ahogy a szél átkel a sivatagon, úgy a folyó is.

A folyó erre azt felelte, nekiiramodott ő a homoknak, de az mindannyiszor elnyelte a vizét. A szél repül, ezért tud átkelni a sivatagon.

– Ha a megszokott módon futsz neki, soha nem jutsz át. Csak eltűnsz vagy mocsárrá változol. Meg kell engedned a szélnek, hogy ő vigyen át téged célodhoz.

– De hogyan lehetséges ez?

– Úgy, hogy hagyod magad felszívódni a szélben.

A folyó számára ez a gondolat elfogadhatatlan volt. Hiszen soha semmibe nem szívódott még fel! Nem akarta elveszteni az egyéniségét. Ráadásul, ha egyszer elveszíti, ki tudja, visszanyeri-e valaha?

– Ez a szél szerepe – mondta a homok. – Felragadja a vizet, átviszi a sivatag fölött, és hagyja, hogy újra leessen. A lehulló esővízből újra folyó lesz.

– Honnan tudhatom, hogy igazat szólsz?

– Úgy van, ahogy mondom, és ha nem hiszed, ingovány lesz belőled, semmi több, de még az is sok-sok évbe telhet; márpedig az ingovány biztosan nem folyó.

– Nem maradhatok ugyanaz a folyó, ami most vagyok?

– Sem így, sem úgy nem maradhatsz az – suttogta a hang. – Egy részed, a lényeged, átjuthat, és újra folyó lesz belőle. Azért hívnak annak a mai napig, aminek hívnak, mert nem tudod, melyik részed a lényeged.

Amikor ezt meghallotta, távoli visszhangok kezdtek ébredezni a folyó gondolataiban. Homályosan emlékezett egy olyan állapotra, amelyben őt – vagy valamely másik része lehetett? – karjaiban tartotta a szél.

Arra is emlékezett – emlékezett egyáltalán? – hogy ez a legvalóságosabb, és nem feltétlenül a legnyilvánvalóbb dolog, amit tehet.

Akkor a folyó párája felemelkedett, a szél pedig ölelő karjai közé zárta: gyöngéden felemelte, könnyedén tovaszállt vele, és amikor sok-sok mérfölddel odébb egy hegytetőhöz értek, hagyta, hogy puhán a földre hulljon. Korábbi kétségei miatt pedig a folyó mindenre emlékezett, és sokkal mélyebben elméjébe véste tapasztalása legapróbb részleteit. Gondolataiba mélyedve, magában így szólt: „Igen, most megtanultam, ki vagyok én valójában.”

Ajánló:
Az elengedés hogyanjáról David R.Hawkins: Elengedés című könyvéből mindent megtudhatsz, de ne felejtsd el, hogy elolvasni nem elég! Az életedben a változást a "gyakorlat", a tettek hozzák meg. Az étteremben sem állsz fel (jó esetben ;) miután végigböngészted az étlapot...rendelsz, és megkóstolod, megeszed, amit "olvastál".

A Jupiter-Vénusz együttállás hatásairól ha érdekel, ITT meghallgathatod Paksi Zoltán tanítását.

Örömökben gazdag, vidámsággal teli, minél boldogabb, új Évet és leginkább jó Egészséget kívánok!

feheralaponudvbiki.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tarkafirka.blog.hu/api/trackback/id/tr6216385478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása