Hál'Isten egy ideje kertesházban lakunk - szép kis veteményessel - de mégis a legfőbb zöldségellátónk a Dédi.
Néha akkora mennyiség érkezik Tőle, hogy el kell gondolkodjak a hosszas tároláson, mert nem győzzük enni, kidobni pedig nem fogom a tuti-bio-vitaminforrásokat.
Így járok minden évben a csemegekukoricával is.
A megoldás pofon egyszerű!
Hozzávalók
- jó nagy lábos
- főzővíz
- némi só
- kukorica
- uzsonnás zacskók
- fagyasztó
Elkészítés
A kukoricacsöveket némi sóval és csuhéval puhára főzöm (ez eltart kb. 1,5-2 órát).
Hagyom kihűlni, majd 4-5-6 darabonként bezacskózom és mehetnek a mélyhűtőbe.
Ha enni szeretnénk az év bármely szakában, csak kiveszek kellő mennyiséget a ládából, vízbe teszem, és amikor a víz forrni kezd, már kész is!
Tipp
A Lányaim odavannak a kukoricáért, minden formájában nagyon szeretik, de a kedvencük mégis a Kukorica főzelék.