Avokádós arcpakolás

2011. június 03. - kreativiki

Jöjjön még egy párosítás; kenni és enni való receptek, ezúttal avokádóval a főszerepben.

Ez az arcpakolás az avokádó magas olajtartalma miatt zsíros bőrűeknek kevésbé ajánlható, de az öregedő és száraz bőrűekkel csodát tesz. A gyümölcs (igen, az avokádó egy fán termő gyümölcs, nem zöldség) sok ásványi anyagot és vitamint tartalmaz, olaja kondicionálja és lágy tapintásúvá teszi a bőrt, halványítja a bőrhibákat. A méz hidratál, a zabkorpa kitisztítja a pórusokat.

AVOKÁDÓS ARCPAKOLÁS
Hozzávalók:

  • ¼ avokádó
  • 2 tk tejszín
  • 1 tk méz
  • kb. 1 ek zabkorpa

Elkészítés:
A kenyérkencére szánt avokádó egyik felének a felét villával pépesítem, hozzákeverem a tejszínt, a mézet és annyi zabkorpát, hogy sűrű krém legyen, ne csússzon le az arcomról. Már mehet is fel az orcára, kb. 20 percre.

Egyszerűbb változatban készíthető csupán citromlével (az összetört avokádót 1 tk citromlével keverve), de az avokádó önmagában is kiváló arcpuhító és pirítósra kenve is finom :o)

Ekkora mennyiség nekem kb. 2 alkalomra elég, így pár napig a hűtőben pihentetem és újrakeverve (bebarnul, de sebaj) (kb. 2 nap múlva) felkenem a maradékot is
(ha addig nem ettem meg :o)

A bejegyzés trackback címe:

https://tarkafirka.blog.hu/api/trackback/id/tr672955088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása