Itt van annak a kenyérre való uborkakrémnek a receptje, amit arcvíz készítéskor csinálok, vagyis aminek a "felesleges" uborkalevéből arclemosót...Mindegy talán a tyúk vagy tojás, az eredmény magáért beszél...
UBORKAKRÉM
HOZZÁVALÓK
- 2 db kígyóuborka
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1-2 ek (görög)joghurt, créme fraiche, mascarpone vagy majonéz
- só, bors
- 1 ek sörélesztő pehely (elhagyható)
Esetleg még:
petrezselyem, snidling, kapor, menta,
ELKÉSZÍTÉS
Az uborkákat meghámozom, lereszelem és hagyom kicsit (10-15 percet) állni, hogy levet eresszen. Felaprítom a fokhagymát és hozzáadom a kinyomkodott uborkareszelékhez.
Összekeverem a joghurttal és fűszerezem.
Pirítóssal, vagy frissen kisült kenyérrel Isteni!
MEGJEGYZÉS
A görögjoghurttal készített változatot hívják Tzatzikinak, de érdemes sokféle tejtermékkel kipróbálni; egyikkel finomabb, mint a másikkal! ;o)
Az uborka héját se dobd ki! Remek arctisztító "pamacs"! Csak töröld át vele az arcodat, és meglátod.
Az uborkaléből készíthető remek arclemosó receptjét az előző bejegyzésben találod.