Uborkás arclemosó minden bőrtípushoz

2011. június 03. - kreativiki

Arctisztításkor a meleg vizes lemosás után, vagy bármikor a nap folyamán felfrissíthetjük a bőrünket egy kis arcvizes vattapamacsos áttörléssel, vagy permetezéssel.

Természetesen sok-sok jobbnál-jobb arcvíz recept létezik, sorjában beszámolok mindről amiket már elkészítettem és ki is próbáltam. Ez az uborkás az egyik kedvencem (az egyszerűsített változata), mert a kenyérre kenni való uborkakrém készítésekor keletkező "melléktermékből" készül. (Nálunk heti rendszerességben, mert isteni finom; majd publikálom hamarosan :o)

UBORKÁS ARCLEMOSÓ

Hozzávalók:
1 db kígyóuborka, (vagy egyéb uborkákból összesen kb. 25-30 cm)
10 csepp grapefruitmag kivonat (elhagyható)
Esetleg még
1 ek tejtermék (tejszín, kefir, joghurt - növekvő savassági sorrendben)
1 tk szőlőmag / olíva olaj
1 tk frissen facsart citromlé

Elkészítés:
Amikor a kenyérre való krémhez lereszelem az uborkát jól kinyomkodom és a levét félreteszem (1 dbból kb. 1dl lesz). Ez már önmagában is tuti reggeli és esti vattapamacsos lemosáshoz, de jó hozzátenni tartósításként pár csepp grapefruitmag-kivonatot.

Lehet tovább is turbózni az arcvizet úgy, hogy némi tejtermékben (minél zsírosabb a bőröd, annál savasabb tejterméket használj) elkeversz 1 tk szőlőmag, vagy olíva olajat, ezt hozzáöntöd az uborkához, majd még mehet bele 1 tk frissen facsart citromlé.

Használat:
Előveszem a hűtőből a kellemesen hűvös uborkalét. Egy vattapamacsot belemártok és áttörlöm vele az arcom egyik felét. Egy másikat is benedvesítek az arcom másik feléhez, majd egy harmadikat a nyakamhoz. Használt pamacsot újra már nem mártok az arcvízbe.
Végül hagyom, hogy a bőröm magától megszáradjon, de egy tiszta kendővel is fel lehet itatni a lecsorgó felesleget.

Megjegyzés:
Az uborka csökkenti gyulladások, grízek, pattanások kialakulásának lehetőségét, mert gátolja a pórusok eltömődését, összehúzza azokat, felfrissíti az arcot.
A tej/tejszín vitamin, fehérje és ásványi anyag tartalma gyorsan beszívódik a bőrbe, puhává teszi azt. A joghurtban lévő savtartalom megöli a bőrön lévő ártalmas baktériumokat, így a pattanásodásra hajlamos bőr tisztítására kiváló.
Az olaj táplál, a citromlé visszaállítja a bőr savegyensúlyát és kíméletesen szárítja a zsíros bőrt.
 

Hűtőben néhány napig eláll, ez alatt általában el is használom.
Az egyik legtutibb arclemosó!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://tarkafirka.blog.hu/api/trackback/id/tr322954381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása