Nemrég' Kiskunhalason jártam és a Garbai Sándor utcában a Grande Mediterrán Cukrászdában ettem egy gigantikus méretű és isteni finom fagyit, pedig köztudott, hogy nem vagyok oda a fagylaltokért. Csak szuperlatívuszokban tudok beszélni az említett cukrászda jeges költeményeiről. A fenséges ízeken túl az alapanyagok valódiak, a választék nagy, az ár alacsony, a gombóc dupla méretű, a kiszolgálás gyors és kedves.
Ha a környéken jársz, próbáld ki!
Az egyik gombóc, amit ettem náluk a diós-mézes-körte volt, ami még külön meg is ihletett.
Itthon uzsonnára el is készítettem a Lányaimnak túrókrémes változatban; nagy sikere volt.
Hozzávalók (3-4 adag):
- 150-200 g (házi) túró
- 2-3 tk tejföl
- 1 jó marék dió
- 1 kisebb méretű (puha, édes) körte (például Vilmos)
- méz ízlés szerinti mennyiségben
Elkészítés:
A túrót krémesre keverem a tejföllel és egy kevés mézzel.
A diót nagyobb, a körtét kisebb darabokra vágom és az édes túrókrémbe keverem.
Tipp:
- Túró helyett joghurtba keverve is nagyon finom, könnyű és tápláló uzsonna.
- Körte helyett természetesen más idénygyümölcsöt is lehet belekeverni, dió helyett másik magot.
- Jobb szeretek inkább egy nagyobb adagot bekeverni és, ha esetleg nem fogyna el rögtön, akkor lefedve a hűtőbe tenni.
Tápanyagtartalom:
A fenti mennyiség 4 adagra elosztva, adagonként kb. 125 kcal-t és 7,5 g szénhidrátot tartalmaz.