Házi mézes-diós-körtés krémtúró

2012. április 29. - kreativiki

Nemrég' Kiskunhalason jártam és a Garbai Sándor utcában a Grande Mediterrán Cukrászdában ettem egy gigantikus méretű és isteni finom fagyit, pedig köztudott, hogy nem vagyok oda a fagylaltokért. Csak szuperlatívuszokban tudok beszélni az említett cukrászda jeges költeményeiről. A fenséges ízeken túl az alapanyagok valódiak, a választék nagy, az ár alacsony, a gombóc dupla méretű, a kiszolgálás gyors és kedves.
Ha a környéken jársz, próbáld ki!

Az egyik gombóc, amit ettem náluk a diós-mézes-körte volt, ami még külön meg is ihletett.
Itthon uzsonnára el is készítettem a Lányaimnak túrókrémes változatban; nagy sikere volt.

Hozzávalók (3-4 adag):

  • 150-200 g (házi) túró
  • 2-3 tk tejföl
  • 1 jó marék dió
  • 1 kisebb méretű (puha, édes) körte (például Vilmos)
  • méz ízlés szerinti mennyiségben

Elkészítés:
A túrót krémesre keverem a tejföllel és egy kevés mézzel.
A diót nagyobb, a körtét kisebb darabokra vágom és az édes túrókrémbe keverem.

Tipp:

  • Túró helyett joghurtba keverve is nagyon finom, könnyű és tápláló uzsonna.
  • Körte helyett természetesen más idénygyümölcsöt is lehet belekeverni, dió helyett másik magot.
  • Jobb szeretek inkább egy nagyobb adagot bekeverni és, ha esetleg nem fogyna el rögtön, akkor lefedve a hűtőbe tenni.

Tápanyagtartalom:
A fenti mennyiség 4 adagra elosztva, adagonként kb. 125 kcal-t és 7,5 g szénhidrátot tartalmaz.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://tarkafirka.blog.hu/api/trackback/id/tr504475440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása