Gyerekkoromban apukám nagyon sokszor készített kőrözöttet. Ő is juhtúrót használ hozzá, így én is ezt a változatot szeretem.
Tudom, ahány ház, annyi féle kőrözött, nos, ilyen az enyém:
HOZZÁVALÓK
- 150 g tehéntúró
- 150 g juhtúró
(de lehet csak az egyik is, vagy a kettő különböző arányokban a keverve) - kb. 2 ek tejföl
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1-2 tk pirospaprika
- 1 kk őrölt kömény
- csipetnyi cayanne bors (ez el is hagyható, mert kissé csípőssé teszi a végeredményt), vagy fehérbors
- pici mustár
ELKÉSZTÉS
A túrókat a tejföllel elkeverem, egy villával kicsit szétnyomkodom a „göböket”, és hozzáadom az apróra vágott hagymát, a fűszereket és egy pici mustárt.
MEGJEGYZÉS
- A fenti mennyiségekből egy nagy (500 g-os) margarinos doboznyi lesz.
- Akkor szoktam készíteni, ha a gofris-palacsintás uzsi után marad némi tehéntúró.